.

Shqipëria u vetëshpall e pavarur në Vlorë më 28 nëntor 1912 nga Ismail Qemali.

. Më 28 Nëntor 1912, Ismail Qemali ngriti flamurin në Vlorë duke shpallur Shqipërinë shtet sovran dhe të pavarur.

Çdo vit ketë feste e kremtojmë me programe te ndryshme me këngë recitojmë vjersha për Pavarësinë e Shqipërisë.

.

Megjithëse më 1944 u festua më 28 nëntor, por pasi u hodh me votë nga udhëheqja e FNÇ-së, u. Më poshtë paraqiten disa ese për figurën e Ismail Qemalit dhe për festat e 28-29 Nëntorit. .

E quajtur ndryshe si dita e largimit të dimrit, kjo festë ka krijuar tashmë traditën e saj jo vetëm tek banorët e.

4. Nov 16, 2022 · Zürcherstrasse 106, 8406 Winterthur. Sipas një deklarate të Këshillit, organizatë e pavarur jofitimprurëse, Kuvendit të Shqipërisë më datë 21 Shkurt 2023 i është dorëzuar kërkesë për të ndërmarrë nismat përkatëse ligjore për ta shpallur 17.

. Më poshtë paraqiten disa ese për figurën e Ismail Qemalit dhe për festat e 28-29 Nëntorit.

.

.

Shpallja e Pavarësisë është shpallja e pavarësisë së vilajetit shqiptar nga Perandoria Osmane në kushtet e Luftës së Parë Ballkanike. Është një ditë e shenjtë për të gjithë ne, një moment për të kujtuar sesa shumë rrugë kemi bërë që nga ajo ditë e largët 105 vjet më parë, kur baballarët e kombit.

. Albanian Profile është një faqe web në gjuhën shqipe dhe në atë angleze e cila trajton opinione, analiza, raporte, komente, artikuj investigues, shkencorë, kulturorë, intervista dhe profile me tema dhe subjekte te ndryshëm, nga Shqipëria dhe nga.

.
Me rastin e kësaj dite, sot në vendet ku jetojnë shqiptarët janë planifikuar një sërë aktivitetesh, ndërsa epiqendra e festimit pritet të jetë qyteti i Vlorës, aty ku më 28 Nëntor 1912, Ismail Qemali ngriti flamurin e pavarësisë, transmeton gazeta "Kosova.
Në këtë datë të vitit 1955, në Prekaz të Skënderajt, do të lindte edhe komandanti.

Nov 28, 2022 · 110 vjet pavarsi.

.

Dita e Pavarësisë së Shqipërisë, 28 Nëntori, është ngjarje e madhe kombëtare, që festohet me krenari nga shqiptarët kudo që jetojnë. Qytetet kryesore që mbajnë festime për. 2023.

Qëllimi yne është që siç eshte dita e pavaresise se Shqiperise, që njihet si Dita e Flamurit, le të njihet edhe Dita e Pavarësisë së Kosovës si DITA E PLISIT. Kur nje popull, nuk njeh te kaluaren e tij, nuk mund te perfytyroje dhe te ndertoje te ardhmen e tij. Banka e Shqipërisë është e mbyllur ditëve të shtuna dhe të diela si dhe në ditët e festave zyrtare në vijim. Dita e 28 Nëntorit është Ditë e Flamurit dhe e Pavarësisë shqiptare, e. ‘”. Mexhid YVEJSI (28 Nëntor 1912 - 28 Nëntor 2007) “Ky komb nuk mësohet e nuk kulturohet nëpërmjet lavdit.

Shqipëria u vetëshpall e pavarur në Vlorë më 28 nëntor 1912 nga Ismail Qemali.

Koncert me rastin e 100-vjetorit të pavarësisë. Dita e Nevruzit.

Shpallja e Pavarësisë është shpallja e pavarësisë së vilajetit shqiptar nga Perandoria Osmane në kushtet e Luftës së Parë Ballkanike.

2023.

.

.

.